Hij studeerde journalistiek (schrijvende pers) aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg en film aan de London International Film School, (nu London Film School). Hij studeerde af in regie/scenario. Na zijn opleiding maakte hij diverse films en documentaires. Zijn autobiografische fictie afstudeerfilm ‘Deeply Estranged’ werd genomineerd voor BBC Bristol. Meerdere van zijn films werden vertoond in internationale filmfestivals als Dublin, Londen, Vancouver, New York, Amsterdam, Sitges en Utrecht. Hij maakt regelmatig opdrachtfilms voor musea en culturele instellingen. Nu bezig aan een serie documentaires Vluchteling en Kunst. Ook schrijft hij voor de online media Reporters Online, Blendle en Cultuurpers.org over kunst en cultuur.
In zijn films is hij op zoek naar de drijfveren van mensen. Met name naar het goede, schone en spirituele, zonder de schaduwkanten van het bestaan uit het oog te verliezen. Levendigheid, echtheid, het humane en humor zijn belangrijk.
Zie voor artikelen, interviews, showreel en trailers mijn website www.free-spirits-film.eu
In Open Atelier Gouda 2020 vertoon ik twee recente korte films: ‘Troubadour’ een korte film over Ruben van Veen en ‘Zuheir, geboren glasblazer’ over de Syrische glasblazer Zuheir Alkazzaz.

Jaap Mees, Gastexposant bij Ruben van Veen
Lethmaetstraat 45
Telefoon: 06-48863305
jaapmees@online.nl
www.free-spirits-film.eu